Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

Gyakorlatilag már tényként kezelhetjük, hogy a Liverpool labdarúgócsapatánál a szezon végén távozó Jürgen Klopp vezetőedzőt a holland Arne Slot, a Feyenoord jelenlegi trénere váltja. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.

Forrás: Metropol2024. 04. 30. 8:42
Arne Slot
Arne Slot Fotó: Fotó: EPA/Bart Stoutjesdijk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bennfentesként nyilatkozhat Arne Slotról a Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, Julian Jenner. A már 40 éves Jenner 2012 és 2014 között volt a Ferencváros labdarúgója, 45 bajnokin 9 gólt szerzett, majd a 2014/15-ös szezonban hat bajnokin a Diósgyőr csapatában is pályára lépett, ezeken nem talált be. Jenner korábban Bredában együtt futballozott, majd a visszavonulásuk után az AZ Alkmaarnál együtt is dolgozott az utóbbi években a Feyenoord élén sikert sikerre halmozó Arne Slottal.

KLOPP, Jürgen; SZOBOSZLAI Dominik
Jürgen Klopp és (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

A Rousing the Kop liverpooli portálnak Jenner többek között arról is elmondta a véleményét, hogy Szoboszlai Dominik számára mit tartogat az edzőváltás Liverpoolban – szúrta ki a Metropol.

Jenner: A Slot által képviselt játékstílus fekszik Szoboszlai Dominiknek

Jenner úgy véli, hogy a Slot által képviselt játékstílus emlékeztet Jürgen Klopp elképzeléseihez, azzal a különbséggel, hogy még látványosabb támadófocira és több labdabirtoklásra, rövidpasszos játékra törekszik. Mintha Klopp és a Manchester City-szakvezető Pep Guardiola stílusának a kombinálására esküdne. Az utóbbi szezonok statisztikáiból kitűnik: Slot irányító középpályásai rendre átlagon felüli teljesítményt nyújtanak, sok góllal és gólpasszal. Márpedig Jenner szerint ennek Szoboszlai lehet a legfőbb nyertese.

– Szerintem még jobb lesz. Olyan edzője lesz, aki szereti, ha a csapata az ellenfél térfelén játszik, és nagyon kreatívan. Két belső középpályással tehermentesíti a támadó középpályását, hogy az szabadon játsszon, legyen intelligens és kreatív. Márpedig Szoboszlai éppen ilyen, a magyar válogatottban látható, hogy magára vállal szinte mindent, gólokat szerez, helyzeteket alakít ki és vezeti a csapatát. Úgy gondolom, a következő szezonban jelentős szerepet játszik majd Slot csapatában – szögezte le Julian Jenner.

Az egyelőre Jürgen Klopp által irányította Liverpool legközelebb vasárnap lép pályára, a Tottenhamet fogadja (17.30, tv: Spíler1).

A Premier League élcsoportja a 35. forduló után: 1. Arsenal 80 pont, 2. Manchester City 79/34 meccs, 3. Liverpool 75, 4. Aston Villa 67, 6. Tottenham 60/33 meccs.

CSÜTÖRTÖK REGGELI HÍR LIVERPOOLBÓL:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.