Dárdai Pál vajon mit szól? Óriási siker a Hertha idénye

A Hertha sportszakmai célja az idény előtt nem lehetett más, mint hogy Dárdai Pál vezetésével a kiesés után azonnal visszajusson a német élvonalba. Bár az elméleti esély még adott, valószínűleg nem jön össze a feljutás a berlini klubnak. Az állítólag már Dárdai Pál utódjával tárgyaló Hertha azonban most mégis óriási sikerről tett bejelentést.

2024. 04. 19. 11:04
Dárdai Palkó Hertha Rostock Bundesliga
Ifjabb Dárdai Pál két gólt lőtt a Hertha legutóbbi bajnokiján Fotó: City-Press
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már az idény elején jelezte, hogy a kerete nem alkalmas a feljutásra. A Hertha az idény során jobbára a német másodosztály tabellájának középmezőnyében helyezkedett el, mostanra már feljött a hatodik helyre, de öt fordulóval a zárás előtt nyolc pont a hátránya az osztályozós helyen álló Fortuna Düsseldorf mögött – s az elmúlt évek tapasztalatai alapján az osztályozót sokkal jobb eséllyel nyeri az élvonalban bennmaradásért küzdő csapat, mint a feljutásban bízó riválisa. A hírek szerint a Hertha már tárgyalásban áll Dárdai Pál lehetséges utódjával, a klub most viszont óriási sikerről számolt be.

Dárdai Pál a Paderborn elleni bajnoki mérkőzésen
Dárdai Pál jövője még mindig kérdéses, noha a Hertha pénzügyileg sikeres idényt zárt. Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/David Inderlied

A klubnak sikerült jelentős lépéseket tenni a konszolidáció felé, és elindítani a gazdasági fordulatot. Több lépcsőben, következetesen megváltoztatva a költségek struktúráját, összesen több mint hetvenmillió eurós (27,5 milliárd forint) megtakarítást értünk el – idézi a Ripost a Hertha bejelentését, amelyben a klub arról számol be, hogy hosszú évek után újra nyereségesen zár egy idényt.

A Hertha az elmúlt években nagyot álmodott, ám az elszálló fizetések ellenére az eredmények nem jöttek, sőt tavaly a csapat kiesett a német élvonalból.

 

Hány Dárdai marad a Herthánál?

Dárdai Pál akár örülhet is a bejelentésnek, hiszen törvényszerűnek nevezhető, hogy pénzügyileg kedvezőbb a régi edző megtartása, mint új szakemberrel megállapodást kötni. A hírek szerint a Hertha már tárgyal az utódjelölttel, s ezek a híresztelések azt követően kaptak szárnyra, hogy Dárdai Pál nyilvános konfliktusba keveredett a német sajtóval.

Dárdai Pál a Hertha vezetőedzőjeként idén mindhárom fiának lehetőséget adott, az azonban már biztos, hogy közülük a legfiatalabb, Dárdai Bence nyártól a Wolfsburg játékosa lesz.

Dárdai Márton iránt a nemzetközi porondra pályázó Augsburg érdeklődik, az elmúlt hetekben mutatott formája alapján pedig Dárdai Palkó is felhívhatta magára néhány élvonalbeli klub figyelmét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.