idezojelek

Kiderült Koncz Zsuzsa titka, ezért lett ő „európai hazafi"

Egy brancs ez, nem vitás.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Érkezett a felkavaró hír, Koncz Zsuzsa kapta az idei esztendőben az úgynevezett Európai Hazafi Díjat. Ezt az elismerést még 2019-ben Ujhelyi István EP-képviselő, az Esély Közösség vezetője és Kocsis András Sándor képzőművész-könyvkiadó alapította – minden évben a május 9-i Európa naphoz kapcsolódóan adják át egy olyan megbecsült személynek vagy közösségnek, aki vagy amely kiemelkedően sokat tesz a magyar és az európai értékek képviseletéért – írta meg a Mandiner.

Mint kiderült, nagy versenyben sikerült elhódítania ezt a díjat az énekesnőnek. Olyan vetélytársakat kellett maga mögé utasítania, mint Magyar György ügyvéd és az Egységes Diákfront fiataljainak közössége. Ráadásul eddig olyan komoly figurák kapták meg ezt a csodás elismerést, mint Bródy János zenész vagy éppen Iványi Gábor lelkész. Tehát a társaság illusztris. Az már más tészta, hogy bizony jól látható az a kör, akik mindenkor számításba jönnek a díj kiosztásakor. Mondjuk ki, baloldaliak és az SZDSZ-hez így vagy úgy köthető arcok mindannyian. Semmi gond ezzel, hiszen Ujhelyi vagy bárki olyan díjat alapít, amilyet csak akar, és azt díjaz, akit akar. Egyedül a díj nevében fellelhető hazafi szó sértette meg a fülemet. Koncz Zsuzsa, mint hazafi. Ízlelgessük ezt, furcsa még annak ellenére is, hogy elébiggyesztették az európai szócskát. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az énekesnő, aki jeleskedik abban, hogy tudja újraírni a saját múltját, semmiképpen nem magyar hazafi, de még  európai értelemben sem az.

A Kontextus YouTube-csatornáján rendszeresen remek beszélgetéseket nézhetünk, de talán az egyik legjobb az a műsor volt, amikor Mező Gábort kérdezte Andor Éva. Itt aztán Koncz Zsuzsáról a liberálisok és a baloldal szimbólumáról, ikonjáról is lehullt az igazságot takaró lepel:

„[…] Nagyon nevetséges ez a Koncz Zsuzsa Jelbeszéd-botrány. Ez az egyetlen, amihez tud ragaszkodni, hogy ebből nagyon nagy balhé volt. Azt hazudta, hogy utána évekig nem jelenhetett meg lemeze. Ha valaki beüti a Wikipédiára, látni fogja, hogy a következő években sorra jelentek meg a lemezei. Arra nem vette a fáradságot a Koncz Zsuzsa, hogy úgy hazudjon, hogy az ne legyen egy perc alatt lenyomozható. […] Az ő mellettük álló sajtó erről nem fog tudomást venni. […] Boldizsár Iván menyeként, a fia feleségeként a diktatúrának a kegyeltje volt. Azt is tudjuk, hogy benne volt az Országos Béketanácsban, ami már a 60-as években is nagyon égő lett volna egy normális embernek, de akkor, amikor ő benne volt a 70-es évek végén, 80-as évek elején, szánalmas. Egy ilyen ember, aki benne volt a diktatúra propagandaszervezetében, ő beszél arról, hogy ő milyen lázadó volt, ez olyan hazugság, ami önmagáért beszél. […] ”

A díj életre hívóinak a legnagyobb tisztelettel azt javaslom, valahogy a hazafi szót hagyják el a díj megnevezéséből, mert bizony az eddigi díjazottak nem éppen hazafias tevékenységükkel hívták fel magukra a figyelmet. Sokkal inkább azzal, hogy hazájuk ellen korteskedtek és a kormányt szapulták reggel, délben és este.

Amennyiben ez a fokmérő, akkor jó helyre került az elismerés, tehát gratulálunk a művésznő díjához.

Borítókép: Koncz Zsuzsa Kossuth- és Prima Primissima díjas énekesnő (Forrás: Képernyőkép – Friderikusz-podcast)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Csak a leadott szavazat számít

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

A porba alázott baloldali szavazó

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Vége az európai vakációnak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.