Úgy büntetőfékezett az apa, hogy a két gyermeke ült a hátsó ülésen + videó

Saját családja testi épségét, valamint a sértett és állapotos felesége testi épségét is közvetlen veszélynek tette ki.

Forrás: Kisalföld2024. 05. 01. 7:44
Képkivágás a fedélzeti kamera felvételéből. Forrás: Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfi tavaly szeptemberben az M85-ös autóúton Győr felé vezette autóját, melyben vele együtt utazott felesége, két gyermeke és egy barátja is. Közlekedése során konfliktusba került az előtte haladó sértettel, aki állapotos feleségével együtt utazott az autójukban. A vádlott végül az autóút dupla forgalmi sávjának megszűnése előtt megelőzte a sértettet, majd ott, ahol a forgalmi sávok egy sávra szűkülnek, indokolatlanul és hirtelen állóra fékezte járművét, úgy, hogy a mögötte haladó sértett éppen csak meg tudott állni – idézte a Kisalföld.hu a Győri Járási Ügyészség vádiratát. 

Ezután dühösen ki is szállt a járművéből, majd a sértett felé indult, aki nem mert kiszállni autójából. A kétgyermekes apa még kiabált a jármű mellett, és egyszer a gépkocsi tetejére is rácsapott, aztán visszaült a saját autójába, és elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség a 38 éves férfit közúti veszélyeztetés és garázdaság elkövetésével vádolja. Vele szemben a halmazati szabályok alapján akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Az esetről a sértett fedélzeti kamerája felvételt készített, amely itt tekinthető meg:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.