Nem akárkiknek panaszkodott Gulyás Márton az amerikai médiában

A CPAC még mindig téma a magyargyűlölők körében is.

Forrás: Mandiner2024. 05. 02. 14:21
Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője (Fotó: Facebook/Partizán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az autoriter magyar vezetőért lelkesedtek az amerikai konzervatívok a CPAC budapesti rendezvényén” – írja a CNN-re hivatkozva a Mandiner, amely szerint a cikk hangneme nem meglepő, hiszen az amerikai baloldal kifejezetten ellenséges narratívában számolt be az egyébként nagy sikerrel záruló eseményről, amelyet a brüsszeli NatConnal ellentétben senki sem akart ellehetetleníteni.

A cikk szerint a résztvevők listája jól tükrözte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya Donald Trump második elnökségének modelljévé vált.

Idézik Kiss Istvánt, a Danube Institute igazgatóját, aki úgy véli, az amerikai konzervatívok kifejezetten érdeklődnek Magyarország iránt – ettől függetlenül a CNN beszámolójában természetesen túlsúlyban vannak a magyarellenes nyilatkozók.

Az állandóan Magyarország ellen hergelő szociológus, Kim Lane Scheppele szerint például Orbán Viktornak az a célja, hogy olyan baráti kormánya legyen az Egyesült Államoknak, amely nem követeli, hogy Magyarországon ismét demokrácia legyen.

Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője kifejtette, a magyar kormányfő azért erőlteti az LMBTQ és a migráció kérdését, hogy ne kelljen beszélnie „az ország összes alapvető intézmények problémájáról”.

A CNN végül kelletlenül megjegyzi, hogy az amerikai konzervatívok a csodálatos budapesti látványra fókuszáltak, és nem a demokratikus jogokra, a jobboldali influenszerek pedig a Duna partján sétálva nem győztek csodálkozni azon, hogy milyen nagyszerűek a körülmények Magyarországon. A CPAC-ről készült szélsőséges tudósítások versenyét mindenesetre a CNN nem nyerhette meg, hiszen a Le Figaro mindent megtett a győzelemért – emlékeztet a Mandiner.

Borítókép: Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője (Forrás: Facebook/Partizán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.