Amiről Zelenszkij nem beszél: Ukrajna sorra támadja az orosz energetikai infrastruktúrát + videó

Hatalmas lángok csaptak fel a rjazanyi olajfinomító épületében, robbanások is hallatszottak.

2024. 05. 01. 7:33
Illusztráció: Dróntámadás után az oroszországi Ksztovóban lévő üzemanyag- és energiakomplexum 2024. március 12-én. Forrás: AFP/Telegram/Gleb Nykityin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dróntámadásokat indított Ukrajna Oroszország rjazanyi olajfinomítója ellen szerda hajnalban, helyi idő szerint három óra környékén – számolt be a Gazeta moszkvai hírportál. A közösségi oldalakra feltöltött videófelvételeken az látható, hogy a létesítményt ellepték a lángok. A támadásra a környéken élők is figyelmesek lettek, elmondásuk szerint először csak dübörgést hallottak, amit két nagy robbanás követett.

Áldozatokról egyelőre nincs információ, sajtóhírek szerint az olajfinomítóban dolgoznak a tűz eloltásán, a károk helyreállításán.

A támadásról az ukrán oldalakon is beszámoltak, a TSN hírműsor weboldalán közölt cikk szerint a drónok törmelékei a környező lakóházakra hullottak, egy építés alatt álló ház ablakait betörték. Rjazany mintegy 176 kilométerre fekszik az orosz fővárostól, Moszkvától délkeleti irányban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyébként még arról panaszkodott múlt hónapban, hogy az orosz csapatok sorra veszik célba Ukrajna energetikai infrastruktúráját. Akkor az ukránok arra is felhívták a figyelmet, hogy az oroszok megsemmisítetek egy Kijevhez közeli erőművet, mely korábban az ország áramellátásának nyolc százalékát adta. Ennek ellenére az orosz sajtó is sorra számol be hasonló ukrán műveletekről: például múlt hétvégén a krasznodari térségben részben felfüggesztette munkáját egy olajfinomító, miután vélhetően ukrán dróntámadás érte.

 

Borítókép: Dróntámadás után az oroszországi Ksztovóban lévő üzemanyag- és energiakomplexum 2024. március 12-én (Fotó: AFP/Telegram/Gleb Nykityin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.