Szíriai légvédelmi célpontokra mért csapást Izrael

A szíriai hadsereg légvédelmi állásaira mért rakétacsapást Izrael péntek hajnalban Szíria déli részén – közölte a szíriai védelmi minisztérium és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű, nagy-britanniai székhelyű aktivistahálózat.

Forrás: MTI2024. 04. 19. 9:57
Kerékpárosok a jeruzsálemi óvárosban 2024. április 19-én. Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége felszólította alkalmazottait és családtagjaikat, hogy korlátozzák mozgásukat, miután arról értesültek, hogy Izrael támadást hajtott végre Iránon belül. (Fotó: Ronaldo SCHEMIDT/AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rámi Abdel-Rahmán, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja vezetője azt közölte: az izraeli támadás egy radarállomást vett célba Szuveida és Deraa tartomány között. Az izraeli légierő nagy erőkkel repült be Deraa régió fölé, de a szíriai légvédelem nem lépett akcióba – tette hozzá.

A szíriai védelmi minisztérium is megerősítette, hogy izraeli támadás ért dél-szíriai légvédelmi állásokat. A tárca közlése szerint a csapás anyagi károkat okozott.

Izrael nem nyilatkozott az ügyben, de hadserege már korábban is mért csapásokat szíriai – elsősorban Iránnal szövetséges – célpontokra azóta, hogy 2011-ben belháború robbant ki Szíriában.

A pénteki szíriai csapást azzal egy időben hajtották végre, hogy erős robbanások hallatszottak a közép-iráni Iszfahán körzetében is, egy katonai bázis közelében, és ezeket hírügynökségi jelentésekben Izraelnek tulajdonították. 

Hivatalos iráni tájékoztatás szerint a helyi légvédelem lépett működésbe, és drónokat semmisített meg. Egyelőre sem iráni, sem izraeli részről nem erősítették meg, hogy izraeli műveletről volt szó.

 

Borítókép: Kerékpárosok a jeruzsálemi óvárosban 2024. április 19-én. Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége felszólította alkalmazottait és családtagjaikat, hogy korlátozzák mozgásukat, miután arról értesültek, hogy Izrael támadást hajtott végre Iránon belül (Fotó: AFP/Ronaldo Schemidt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.