Erzsébetvárosi Fidesz: Gyurcsány polgármestere családi kifizetőhelyként működtethette az önkormányzatot

A hálózat tovább él: Niedermüller Péter a vejéhez, a volt SZDSZ-es államtitkár Horn Gáborhoz köthető céggel írt alá több tíz milliós szerződést.

Forrás: MTI2024. 05. 02. 15:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lebukott Niedermüller Péter (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) VII. kerületi polgármester: baloldali, mondhatni családi kifizetőhelyként üzemeltethették Erzsébetváros önkormányzatát éveken keresztül – mondta Benedek Zsolt, a Fidesz–KDNP erzsébetvárosi frakciójának vezetője, polgármesterjelölt. A kormánypárti politikus arról beszélt, hogy a hét elején bődületes korrupciós ügy robbant ki Niedermüller és az erzsébetvárosi dollárbaloldal körül. Az eddig információk alapján 

Niedermüller Péter közel negyvenmillió forintos megbízási szerződést kötött egy olyan céggel, amely ezer szállal köthető a vejéhez, a volt szabad demokrata államtitkárhoz, Horn Gáborhoz 

– közölte. 

Benedek Zsolt azt mondta: információk szerint a cég a polgármester személyes vezető profiljának kialakítására kapta a megbízást. A cég vezetője 2011 és 2019 között Hann Péter volt, aki Horn Gábor barátja, és ebből a cégből egyenes útja vezetett a Republikon Intézethez. A kormánypárti polgármesterjelölt kijelentette: egyértelműen látható, hogy az erzsébetvárosiak 40 millió forintja egy Niederemüller Péter vejéhez köthető céghez vándorolt. Hozzátette, a dolgot súlyosbítja, hogy koronavírus-járvány időszakában is felvette az érintett üzleti kör a megbízási díját.

Benedek Zsolt szerint az erzsébetvárosi dollárbaloldaltól nem idegen a pazarlás, ugyanis rekordnagyságú, közel húszfős kommunikációs stábot tart fenn Niedermüller Péter. Továbbá jutott pénz az önkormányzati cégvezetők milliós fizetéseire és jutalmaira is, eközben pedig Erzsébetvárosban kosz, rendetlenség és forgalmi káosz uralkodik – érzékeltette az ellentmondást. 

A kormánypárti jelölt úgy fogalmazott, 

Niedermüller Péter ahelyett, hogy a kerület problémáira próbálna megoldást találni, gyanús szerződéseket köt a veje üzleti köréhez tartozó cégekkel. 

Ezért felszólítják Niedermüller Pétert, hogy tisztázza, miért fizettek az erzsébetvárosiak pénzéből közel 40 millió forintot a polgármester személyes vezetői profiljának kialakítására, valamint nyilatkozzon arról, hogy egyéb rokona áll vagy állt-e szerződéses viszonyban a VII. kerületi önkormányzattal vagy annak bármelyik cégével.
Továbbá arra szólítanak fel, hogy azonnal hozzák nyilvánosságra a tanácsadói szerződéshez köthető valamennyi anyagot, amelyet a cég az önkormányzat részére átadott, ugyanis ebből kiderülhet, vajon kamu megbízásokról volt-e szó – jelentette ki Benedek Zsolt.

Borítókép: Niedermüller Péter (Forrás: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.